Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Новий місяць, нові правила. У той час, як вакциновані особи зможуть користуватися всіма зручностями, іншим доведеться сягнути глибоко до кишені. Однак зміни, не пов’язані з коронавірусом, також набудуть чинності.

Німеччина скасовує безкоштовні тести на коронавірус

З 1 жовтня в Німеччині перестануть видавати безкоштовні тести на коронавірус.Особи, які не вакциновані повинні будуть заплатити за тест на коронавірус самостійно.

Винятки будуть поширюватися на дітей у віці від 12 до 17 років, які до кінця листопада зможуть скористатися безкоштовними тестами на коронавірус. Безкоштовне тестування також залишиться для людей, які не можуть бути вакциновані за станом здоров’я, а також діти до 12 років і вагітні жінки.

Подорожі до Англії

Британський уряд послабив правила в’їзду в країну для повністю вакцинованих осіб. З 4 жовтня їм не потрібно проходити тест на коронавірус, щоб в’їхати в країну.

Tui збільшує кількість польотів

Більше можливостей для відпочинку. Tuifly хоче розширити свою маршрутну мережу нових рейсів та збільшити їх кількість уже цієї осені. Завдяки цьому з жовтня по листопад жителі Німеччини матимуть можливість летіти до Греції, на Балеарські острови чи на Мадейру. Tui також планує збільшити кількість рейсів на Канарські острови та в Хургаду. 

Зміни в лікарнях

З 1 жовтня на деяких лікарняних відділеннях знову має перебувати мінімальна кількість працівників. У зв’язку з пандемію, ця вимога була тимчасово скасована. Повернення до старих правил повинно забезпечити кращу допомогу пацієнтам, особливо недоношеним новонародженим та дітям після операції на серці або під час лікування раку.

Вакцина проти грипу

Кампанія вакцинації проти коронавірусу в Німеччині все ще триває, але вже настав час ще однієї вакцинації. На думку експертів, період з жовтня до середини грудня ідеально підходить для вакцинації проти грипу. Особливо це стосується людей старше 60 років. Збільшений ризик зараження грипом також стосується тих, хто працює у сфері охорони здоров’я та має контакти з пацієнтами.

Зростання ціни газу

Хто обігріває будинок або квартиру газом, незабаром заплатить більше, ніж раніше. За даними порталу Verivox, кілька десятків компаній, що продають газ вже оголосили про підвищення ціни з жовтня місяця. Очікується, що ціни зростуть у середньому на 12,6%. Тому, для будинку на одну сім’ю витрати можуть зрости на 188 євро на рік.

Електронні лікарняні

Це зайняло багато часу, але оцифрування, нарешті, дійшло до німецької служби охорони здоров’я. Нарешті, будуть видаватися електронні лікарняні. Тим не менш, пацієнти будуть отримувати підтвердження на папері. Електронні лікарняні повністю замінять паперові довідки лише 1 липня 2022 року. 

Заміна літніх шин на зимові

Настав час замінити літні шини на зимові. Жовтень – ідеальний для цього час. Тим не менш, не забудьте заздалегідь записатися на прийом, оскільки час очікування може бути довшим.  

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze