Szukaj
Close this search box.
  • Polski
  • Українська

Федеральне бюро зайнятості вже виплатило близько 20 мільйонів євро авансів на допомогу по безробіттю прямо в супермаркеті. Після етапу тестування такої можливості була введена по всій країні. За пробний період було складено 78 тисячі платежів.

Така послуга була впроваджена в першу чергу для людей, які отримують допомогу по безробіттю Arbeitslosengeld II, які перебувають у важкому фінансовому становищі і потребують термінових грошових коштів. У таких випадках, в Центрах зайнятості та бюро праці були встановленні спеціальні автомати для знаття готівки, але з часом, через часті поломки та великі витрати на їх ремонт – були вони остаточно зліквідовані. Тепер у випадку надзвичайної ситуації, готівку можна отримати в супермаркетах, таких як Rewe, Penny або Real і аптеки dm або Rossmann. Таким чином, кількість місць, де можна отримати платіж, збільшилася з 300 до 10 тисяч. Варто знати, що зняття готівки не зобов’язує до покупок в даному магазині.

На етапі впровадження такого способу зняття готівки у 2018 році, виплати проводилися у Дортмунді, Мюнхені та Швандорфі.  Такі зміни були позитивно сприйнятті і згодом були впроваджені по всій країні.

Щоб отримати готівку в супермаркеті, дайте касиру папір з кодом, попередньо взятим у службі зайнятості. Код сканується на касі та виплачується відображена по ньому сума. За даними Федеральної служби зайнятості, середня виплата становить 245 євро. У майбутньому планується створити спеціальну заявку, завдяки якій, користувачам такої послуги не доведеться щораз звертатися до бюро зайнятості за папером з кодом. Федеральне бюро зайнятості підкреслює, що картка з кодом анонімна та не містить жодних персональних даних.

0 0 votes
Oceń artykuł
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze